Elacin RC – uudet ominaisuudet

Yksilöllinen Elacin RC Next Generation kuulonsuojain

Elacin RC, monikäyttöinen ja suosittu yksilöllinen kuulonsuojain päivittyi uuteen Next Generation versioon.

Jo ennestään edistyksellinen RC suodatin päivittyi ja viiden eri vaimennusarvon sijaan uudessa RC Next Generation mallissa on kahdeksan eri vaimennusarvoa alueella 15-29db. Vaimennusarvot ovat kaikissa suodatinarvoissa poikkeuksellisen tasaiset mahdollistaen luonnollisen äänimaailman ja hyvän puheen tunnistuksen. Esim. RC-21 mallissa on SNR=21db ja eri taajuusalueiden vaimennus tasoltaan sama: L=20dB, M=20dB ja H=20dB

Värejä on tullut lisää. Suosittujen perusvärien (kirkas, turkoosi ja vihreä läpinäkyvä), suojainta saa myös erikoisväreillä sininen, punainen, keltainen, musta, harmaa ja valkoinen.

Elacin RC -mallia valmistetaan kahtena eri mallina: asetinkahvalla josta suojain on helppoasettaa paikoilleen ja poistaa, sekä minigrip-mallina ilman asetinkahvaa. Lisätietoa eri malleista tuotesivulla.

Elacin RC:n käyttöalue on laaja. Perinteisesti RC on ollut suosittu työnjohtajilla, asentajilla, painotaloissa, kokoonpanolinjoilla, elintarviketeollisuudessa, hammaslääkäreillä ja lastentarhanopettajilla.

”Uusi laajempi vaimennusalue tasaisella vaimennuksella mahdollistaa entistä kattavammat käyttökohteet.”

Metalliteollisuudessa RC voidaan ottaa käyttöön myös tuotantolinjoille, esim. koneistajille ja hitsaajille mahdollistaen mm. hitsareiden kuulla hitsauksen äänet vääristymättä turvallisella äänitasolla. Varsinkin MIG-hitsauksessa hitsausäänen kuuleminen on usein tärkeää. Mikäli käyttää liikaa vaimentavaa ja ääniä vääristävää kuulosuojausta, hankaloituu työ ja laadukkaan lopputuloksen tekeminen.

Elacin RC soveltuu loistavasti rakentajille eri työtehtäviin. Rakennuksilla voi tulla muuten jo hiljaisessa ympäristössä yllättäviä kuulolle vaarallisia ääniä ja silloin kuulosuojaimen pitäminen on tärkeää. Yllättäen tulleet äänet ovat kuulolle vaarallisia ja usein jos kuulosuojain, esim. kuppisuojain vaimentaa liikaa ja hiostaa, ei niitä pidetä korvilla ja niinpä ne eivät myöskään suojaa näiltä ääniltä. Elacin RC korvatulppia voi pitää koko ajan. Ne suojaavat jatkuvalta melulta, taustaääniltä ja yllättävältä melulta mahdollistaen kuitenkin keskustelun ja tärkeiden varoitusäänien kuulemisen.

Elintarviketeollisuuden eri tehtäviin RC soveltuu loistavasti. RC:n avulla suojaat kuulosi ja kuulet tärkeät prosessin äänet turvallisella tasolla. Elacin RC suojaimen voi tilata varustettuna tunnistettavalla metallikuulalla ja kaulanauhalla. Niinpä jos sattuu vahinko ja tulppa putoaa valmistettavaan elintarvikkeeseen, on se löydettävissä metallinilmaisimella prosessin aikana.

Päiväkodeissa, kouluissa ja erikoishoidossa Elacin RC on tullut entistä suositummaksi. RC pienellä vaimennuksella mahdollistaa lasten, oppilaiden ja potilaiden kuulemisen vaimentaen silti kovat äänet (huudot, kolaukset) turvalliselle tasolle. Myös jatkuva taustahälinä, joka usein pitkää kuultuna rasittaa kuuloa, vaimenee siedettävälle tasolle.

Vapaa-ajalla Elacin RC minigrip -mallia käytetään moottoripyöräilyssä. RC-21 ja RC-23 mallit vaimentavat kuulolle vaarallista tuulikohinaa mahdollistaen kuitenkin kypärään integroitujen kuulokkeiden äänien kuulemisen. (navigaattori, kypäräpuhelin, musiikki)

Elacin RC kannattaa muistaa ottaa mukaan ja laittaa korviin kun menee konserttiin, keikalle, baariin tai yökerhoon. Kuulo on suojassa ja kavereiden kanssa keskustelu mahdollista!

Ota yhteyttä ja kysy lisää Elacin RC kuulonsuojaimen mahdollisuuksista Teidän yrityksessä ja työyhteisössä. Elacin RC on sijoitus työntekijöiden työturvallisuuteen ja tehokkuuteen.

ASIAKASPALVELU
telephone 2  010 319 9630
email 2  info@elacin.fi