Elacin RC Next Generation – uudet ominaisuudet

Yksilöllinen Elacin RC Next Generation kuulonsuojain

Monikäyttöinen ja suosittu yksilöllinen Elacin RC päivittyi uuteen Next Generation versioon.

Jo ennestään edistyksellinen RC suodatin uudistettiin ja viiden eri vaimennusarvon sijaan uudessa RC Next Generation mallissa on kahdeksan eri suodatinta alueella 15-29db. Vaimennusarvot ovat kaikissa suodatinarvoissa poikkeuksellisen tasaiset mahdollistaen luonnollisen äänimaailman ja hyvän puheen selkeyden. Esimerkiksi RC-21 mallissa on SNR=21 dB ja eri taajuusalueiden vaimennus tasoltaan sama: L=20 dB, M=20 dB ja H=20 dB.

Elacin RC Next Generation suojainta valmistetaan kolmena eri mallina: asetin kahvalla, asetin renkaalla ja ilman asetin kahvaa. Näin ollen uusi RC-soveltuu moniin erilaisiin meluisiin työympäristöihin. Se sopii monipuolisesti työkäyttöön esimerkiksi teollisuudessa, rakennustyömailla sekä töissä, joissa tarvitsee keskustella asiakkaan kanssa, kuten hammashoidossa, opetustyössä ja terveydenhuollossa.

Myös värivaihtoehtoja on tullut lisää. Suosittujen perusvärien (kirkas, sininen-kirkas ja vihreä-kirkas) lisäksi suojainta saa myös erikoisväreillä sininen, punainen, keltainen ja musta.

Uusi laajempi vaimennusalue tasaisella vaimennuksella mahdollistaa entistä kattavammat käyttökohteet.

Metalliteollisuudessa RC voidaan ottaa käyttöön myös tuotantolinjoille, esim. koneistajille ja hitsaajille mahdollistaen mm. hitsareiden kuulla hitsauksen äänet vääristymättä turvallisella äänitasolla. Varsinkin MIG-hitsauksessa hitsausäänen kuuleminen on usein tärkeää. Mikäli käyttää liikaa vaimentavaa ja ääniä vääristävää kuulosuojausta, työ ja laadukkaan lopputuloksen tekeminen hankaloituu.

Elacin RC soveltuu loistavasti rakentajille eri työtehtäviin. Rakennuksilla voi tulla muuten jo hiljaisessa ympäristössä yllättäviä kuulolle vaarallisia ääniä ja silloin kuulosuojaimen pitäminen on tärkeää. Yllättäen tulleet äänet ovat kuulolle vaarallisia ja usein jos kuulosuojain, esim. kuppisuojain vaimentaa liikaa ja hiostaa, ei niitä pidetä korvilla ja niinpä ne eivät myöskään suojaa näiltä ääniltä. Elacin RC kuulonsuojaimia voi pitää koko työpäivän ajan. Ne suojaavat jatkuvalta melulta, taustaääniltä ja yllättävältä melulta mahdollistaen kuitenkin keskustelun ja tärkeiden varoitusäänien kuulemisen.

Elintarviketeollisuuden eri tehtäviin RC soveltuu loistavasti. RC:n avulla suojaat kuulosi ja kuulet tärkeät prosessin äänet turvallisella tasolla. Elacin RC suojaimen voi tilata varustettuna tunnistettavalla metallikuulalla ja kaulanauhalla. Niinpä jos sattuu vahinko ja tulppa putoaa valmistettavaan elintarvikkeeseen, on se löydettävissä metallinilmaisimella prosessin aikana.

Päiväkodeissa, kouluissa ja erikoishoidossa Elacin RC on tullut entistä suositummaksi. RC pienellä vaimennuksella mahdollistaa lasten, oppilaiden ja potilaiden kuulemisen vaimentaen silti kovat äänet (huudot, kolaukset) turvalliselle tasolle. Myös jatkuva taustahälinä, joka usein pitkää kuultuna rasittaa kuuloa, vaimenee siedettävälle tasolle.

Vapaa-ajalla Elacin RC minigrip -malli sopii esimerkiksi moottoripyöräilyyn. RC-21, RC-23 ja RC-25 suodattimet vaimentavat kuulolle vaarallista tuulikohinaa mahdollistaen kuitenkin kypärään integroitujen kuulokkeiden äänien kuulemisen (navigaattori, kypäräpuhelin, musiikki).

Elacin RC kannattaa myös ottaa mukaan ja laittaa korviin kun menee konserttiin, keikalle, baariin tai yökerhoon. Kuulo on suojassa ja kavereiden kanssa keskustelu mahdollista!

Lue lisää RC Next Generation kuulosuojaimista tuotesivulta.

ASIAKASPALVELU
telephone 2  010 319 9630
email 2  info@elacin.fi