Usein kysytyt kysymykset

Tilaaminen

Miten hankin Elacin kuulosuojaimet?
Ota yhteyttä lähimpään Elacin myyntipisteeseen. Myyntipisteen asiantuntija ottaa korvakäytävistäsi valosmallit, joidenka perusteella Elacin kuulonsuojaimet valmistetaan.
Kuinka pitkä on yksilöllisten suojaimien toimitusaika?

Keskimääräinen toimitusaika on noin 10 arkipäivää siitä, kun valokset on otettu.

Yleistä kuulonsuojauksesta

Koska on käytettävä kuulonsuojaimia?

Yleensä alle 80 dB(A) melutasot alle 8 tunnin päivittäisen altistumisella ei ole haitallista kuulolle. Alle 80 dB(A) melutason tunnistaa ilman mittalaitteita siitä, että ei tarvitse korottaa taustamelun takia ääntänsä keskustellessaan toisen henkilön kanssa puolen metrin etäisyydeltä normaaliäänellä. Mikäli ääntä täytyy korottaa tai toisen puheesta on vaikea saada selvää on taustamelun taso todennäköisesti liian suuri. Turvallinen altistusaika melulle puolittuu jokaisen 3 dB(A) lisäyksen myötä. 83 dB(A) tasoiselle melulle on turvallista olla altistuneena neljä tuntia, 86dB(A) kaksi tuntia, 89dB(A) 1 tunti jne. Mikäli altistumisajat täyttyvät on käytettävä kuulonsuojausta kuulovaurioiden riskin poistamiseksi.

Miksi valita yksilöllinen kuulonsuojain?

Kaikki kuulonsuojaimet eivät ole yhtä tehokkaita. Monet myös kokevat kuulonsuojaimen käyttämisen epämukavaksi. Yksilöllisillä kuulonsuojaimilla on kaksi merkittävää etua muihin kuulonsuojaimiin nähden: Ensinnäkin ne tarjoavat parhaimman mahdollisen suojan kuulovammoja vastaan koska käytetty kuulonsuojain on suunniteltu erityisesti kyseistä käyttötarkoitusta varten. Tämän mahdollistaa laaja valikoima suodattimia, josta löytyy ratkaisu kaikkia olosuhteita varten. Toiseksi, kuulonsuojain on yksilöllisesti valmistettu juuri käyttäjän korvakäytävän muotoon, siksi se sopii täydellisesti. Käyttömukavuus on omaa luokkaansa ja ulkopuoliset äänet eivät “vuoda” korvakäytävään. Yksilöllinen kuulonsuojaus mahdollistaa normaalin kommunikoinnnin muiden kanssa ja käyttäjän ei tarvitse kärsiä paineen tunteesta korvakäytävässä.

Mitä vahvempi suodatus sitä parempi?
Onko niin, että vahvin mahdollinen kuulonsuojaus on paras vaihtoehto? Ei pidä paikkaansa. Liian paljon vaimentava suojain on aivan yhtä huono vaihtoehto kuin liian vähän vaimentava. Liiallinen vaimennus aiheuttaa epämukavaa oloa, eristää käyttäjän muusta maailmasta ja aiheuttaa mahdollisesti vaaratilanteita. Liikaa vaimentavia kuulonsuojaimia on niin epämukava käyttää, että niiden käyttäminen usein laiminlyödään kokonaan. Kts. vaimennustaulukko yläpuolelta.
Minulla on lievä kuulovaurio. Pitäisikö minun käyttää kuulonsuojausta?
Kyllä. Estääksesi kuulon heikkenemistä entisestään, on tärkeää suojata kuulo meluisassa ympäristössä, vaikka melu ei heikentyneesti kuulevassa korvassa kuulostaisikaan epämukavalta.

Elacin tuotteet

Kuinka kauan Elacin kuulosuojaimet kestävät?

Elacin kuulosuojaimen suositeltu käyttöikä on viisi (5) vuotta. Käyttöikä ei riipu suojaimen valmistusmateriaalin laadusta vaan korvakäytävästä. Elämämme aikana korvakäytävämme ovat jatkuvan muutoksen alla, ihan niin kuin muutkin osat kehostamme. Muutos korvakäytävän muodossa alkaa ajan mittaan vaikuttamaan suojaimen istuvuuteen. Koska korvakäytävän muutoksen nopeus on henkilökohtainen asia, emme voi antaa tarkkaa käyttöikää suojaimillemme. Suosittelemme uusimaan suojaimet neljännen käyttövuoden aikana.

Ovatko Elacin kuulosuojaimet turvallisia käyttää?

Kaikki Elacin kuulonsuojaimet ovat testattu, sertifioitu ja omaavat CE merkinnän. Kaikki kuulosuojaimet ovat työsuojelulainsäädännön alaisia henkilökohtaisia suojaimia. Kuulosuojaimet on testattava ja sertifioitava, ja mikäli suojain läpäisee testit sille annetaan CE tunnus. Oman turvallisuutesi kannalta on olennaista varmistaa, että käyttämässäsi kuulonsuojaimissa on CE tunnus.

Kuinka paljon Elacin kuulonsuojaimet vaimentavat?
Elacin tarjoaa laajan valikoiman erityyppisiä ja vahvuisia suodattimia. Kokeneet myyntipisteemme avustavat miellellään oikean kuulonsuojaimen valinnassa. Myös tuoteluetteloa selaamalla saat selville mikä suojain/suodatinyhdistelmä on sopivin vaihtoehto Sinun melutasoosi.
Saako kaikkiin Elacin kuulosuojaimiin kaulanauhan?
Toimitamme kaulanauhan (yhdysnarun) Elacin CH, RC ja SafeSound -mallien kanssa vakiona (poislukien RC no grip). Nauhan saa myös lisävarusteena Elacin ER malliin.
Onko Elacin kuulosuojaimia saatavilla metallikuulalla varustettuna?
Kyllä, Elacin kuulonsuojaimiin on saatavana lisävarusteena metallikuula. Metallikuula on tarpeelllinen esimerkiksi elintarviketeollisuudessa. Metallikuula kuulonsuojaimessa varmistaa, että metallintunnistimet ja magneetit löytävät kuulonsuojaimen, mikäli se sattumalta joutuisi väärään paikkaan.
Minkä värisinä Elacin kuulosuojaimia on saatavilla?
Elacin RC ja CH mallien perusvärit on kirkas, sininen-kirkas (aqua) tai vihreä-kirkas. Elacin ER perusväri on kirkas. Suojaimet on saatavilla myös erikoisvärillä varustettuna. Erikoisvärit: sininen, punainen, keltainen ja musta. Elacin RC ja CH acrylic mallin erikoisväri on sininen. Elacin SafeSound mallin väri on harmaa. Elacin Relax SleepFitin perusvärit on keltainen tai kirkas.

Elacin tuotteet

Elacin suojaimessani on halkeama tai repeämä, voidaanko se korjata?
Normaalikäytössä tuotteen silikonimateriaali ei repeä tai halkeile. Joskus suojaimet kuitenkin altistetaan olosuhteille, jotka ovat liian kovia niille kestettäväksi. Mikäli suojain on repeytynyt tai haljennut, sitä ei voi enää korjata. Ota yhteyttä jälleenmyyjääsi uuden suojaimen tilaamiseksi.
Mikä on paras tapa puhdistaa Elacin kuulosuojaimet?

Valikoimasta löytyy Elacin Hygienia Kit -puhdistuspakkaus, joka sisältää tarvittavat välineet suojaimien puhdistamiseen. Korvakäytävän osuuden voit puhdistaa suojainten mukana toimitetulla puhdistuspuikolla, varo kuitenkin vahingoittamasta puikolla suodattimia. Voit toimittaa suojaimesi puhdistettavaksi “vuosihuoltoon” jälleenmyyjällesi, he irroittavat suodattimet ja puhdistavat suojaimet. Suojainten upottamista veteen/pesuliuokseen suodattimineen emme suosittele, koska suodattimet saattavat vaurioitua nesteen vaikutuksesta. Suodattimen irrottaminen vaatii Elacin erikoistyökalun ja on syytä tehdä vain harjaantuneilla käsillä. Poislukien Elacin ER, jonka suodattimen irrottaminen ei vaadi työkaluja.