Usein kysytyt kysymykset

Tilaaminen

Miten hankin Elacin kuulosuojaimet?
Voit hankkia Elacin kuulonsuojaimia jälleenmyyjiltämme ympäri Suomen. Yksilöllisiä suojaimia varten kannattaa varata aika suoraan jälleenmyyjältä. Katso jälleenmyyjämme täältä
Kuinka pitkä on yksilöllisten suojaimien toimitusaika?

Keskimääräinen toimitusaika on noin 10-15 arkipäivää mallinotosta. Varmista tarkempi toimitusaika jälleenmyyjältäsi.

Voiko tuotteita ostaa verkkokaupasta?

Yksilölliset tuotteet vaativat mallin käyttäjän korvasta, joten niitä ei pysty hankkimaan verkkokaupasta, vaan tilaaminen vaatii aina käynnin mallinotossa.

Universaaleja kuulonsuojaimia ja korvatulppia, puhdistustarvikkeita ja vaihdettavia suodattimia voi hankkia jälleenmyyjiemme verkkokaupoista. Katso jälleenmyyjät täältä.

Elacin tuotteet

Kuinka kauan Elacin kuulosuojaimet kestävät?

Elacin kuulosuojaimen suositeltu käyttöikä on viisi (5) vuotta. Käyttöikä ei riipu suojaimen valmistusmateriaalin laadusta vaan korvakäytävästä. Elämämme aikana korvakäytävämme ovat jatkuvan muutoksen alla, ihan niin kuin muutkin osat kehostamme. Muutos korvakäytävän muodossa alkaa ajan mittaan vaikuttamaan suojaimen istuvuuteen. Koska korvakäytävän muutoksen nopeus on henkilökohtainen asia, emme voi antaa tarkkaa käyttöikää suojaimillemme. Suosittelemme uusimaan suojaimet neljännen käyttövuoden aikana.

Ovatko Elacin kuulosuojaimet turvallisia käyttää?

Kaikki Elacin kuulonsuojaimet ovat testattu, sertifioitu ja omaavat CE merkinnän. Kaikki kuulosuojaimet ovat työsuojelulainsäädännön alaisia henkilökohtaisia suojaimia. Kuulosuojaimet on testattava ja sertifioitava, ja mikäli suojain läpäisee testit sille annetaan CE tunnus. Oman turvallisuutesi kannalta on olennaista varmistaa, että käyttämässäsi kuulonsuojaimissa on CE tunnus.

Kuinka paljon Elacin kuulonsuojaimet vaimentavat?
Elacin tarjoaa laajan valikoiman erityyppisiä ja vahvuisia suodattimia. Suodatinvalikoima riippuu valitusta kuulonsuojaimesta: RC, ER tai CH. Tuotesivuilta löytyy saatavilla olevat suodattimet ja niiden vaimennustasot. Kokeneet jälleenmyyjämme osaavat myös auttaa sopivan suodattimen valinnassa. 
Saako kaikkiin Elacin kuulosuojaimiin kaulanauhan?
Kaulanauha ja klipsi tulee mukaan Elacin RC, CH ja SafeSound kuulonsuojainten mukana vakiona (pois lukien RC no grip). Kaulanauhan saa myös lisävarusteena Elacin ER kuulonsuojaimiin.
Onko Elacin kuulosuojaimia saatavilla metallikuulalla varustettuna?
Kyllä, Elacin kuulonsuojaimiin on saatavana lisävarusteena metallikuula. Metallikuula on tarpeelllinen esimerkiksi elintarviketeollisuudessa. Metallikuula kuulonsuojaimessa varmistaa, että metallintunnistimet ja magneetit löytävät kuulonsuojaimen, mikäli se sattumalta joutuisi väärään paikkaan.
Minkä värisinä Elacin kuulosuojaimia on saatavilla?
Elacin RC, CH ja ER kuulonsuojainten perusvärit ovat kirkas, sininen-kirkas ja vihreä-kirkas. Suojaimet on saatavilla myös sinisenä, punaisena, keltaisena ja mustana. Elacin RC ja CH acrylic kuulonsuojaimet ovat joko kirkkaat tai siniset.
Elacin SafeSound kuulonsuojaimet on saatavilla vain harmaana.
Elacin Relax korvatulpat on saatavilla keltaisina tai kirkkaina.

Elacin tuotteiden huolto

Elacin suojaimessani on halkeama tai repeämä, voidaanko se korjata?
Elacin valmistaa silikoniset kuulonsuojaimet kestävästä lääketieteellisestä silikonimateriaalista. Normaalikäytössä materiaali kestää pitkään eikä repeä tai halkeile. Mikäli suojain on rikkoutunut normaalikäytössä se voidaan uusia takuuajan puitteissa. Ota yhteyttä jälleenmyyjääsi takuuasioissa tai jos haluat hankkia uudet suojaimet.
Miten Elacin kuulonsuojaimet voi puhdistaa?

Valikoimasta löytyy Elacin Hygienia Kit -puhdistuspakkaus, joka sisältää tarvittavat välineet suojaimien puhdistamiseen. Korvakäytävän osuuden voit puhdistaa suojainten mukana toimitetulla puhdistuspuikolla, varo kuitenkin vahingoittamasta puikolla suodattimia. Voit toimittaa suojaimesi puhdistettavaksi “vuosihuoltoon” jälleenmyyjällesi, he irroittavat suodattimet ja puhdistavat suojaimet. Suojainten upottamista veteen/pesuliuokseen suodattimineen emme suosittele, koska suodattimet saattavat vaurioitua nesteen vaikutuksesta. Suodattimen irrottaminen vaatii Elacin erikoistyökalun ja on syytä tehdä vain harjaantuneilla käsillä. Poislukien Elacin ER, jonka suodattimen irrottaminen ei vaadi työkaluja.

Elacin takuu

Onko Elacin-tuotteilla takuuta?
Elacin RC, ER, CH, Safesound, Relax
Yksilöllisillä kuulonsuojaimilla ja korvatulpilla on viiden (5) vuoden materiaalitakuu.
Elacin Swim
Yksilöllisillä Swim-tulpilla on kahden (2) vuoden materiaalitakuu.
Elacin BoomMic, Elacin SoloCom, Elacin Tube
Kommunikaatiosarjan elektronisilla tuotteilla on yhden (1) vuoden materiaalitakuu.
Elacin Universaalit
Universaaleilla kuulonsuojaimilla ja korvatulpilla on yhden (1) kuukauden materiaalitakuu.
Mitä takuu kattaa?

Materiaalitakuu kattaa materiaali- ja valmistusvirheet, materiaalin repeämisen, nauhan rikkoutumisen ja suodattimen rikkoutumisen.

Takuu ei kata katoamista tai varkautta, tarkkaa vaimennustasoa tai vaimennustason vaihtoa. Takuun raukeaa, jos tuotetta käyttää tai huolta  käyttöohjeiden vastaisesti.

Kattaako takuu, jos suojaimet eivät istu?

Yksilöllisillä Elacin kuulonsuojaimilla ja korvatulpilla on kolmen (3) kuukauden istuvuustakuu, jona aikana suojaimet uusitaan. 

Yleistä kuulonsuojauksesta

Miksi valita yksilöllinen kuulonsuojain?

Kaikki kuulonsuojaimet eivät ole yhtä tehokkaita. Monet myös kokevat kuulonsuojaimen käyttämisen epämukavaksi. Yksilöllisillä kuulonsuojaimilla on kaksi merkittävää etua muihin kuulonsuojaimiin nähden: Ensinnäkin ne tarjoavat parhaimman mahdollisen suojan kuulovammoja vastaan koska käytetty kuulonsuojain on suunniteltu erityisesti kyseistä käyttötarkoitusta varten. Tämän mahdollistaa laaja valikoima suodattimia, josta löytyy ratkaisu kaikkia olosuhteita varten. Toiseksi, kuulonsuojain on yksilöllisesti valmistettu juuri käyttäjän korvakäytävän muotoon, siksi se sopii täydellisesti. Käyttömukavuus on omaa luokkaansa ja ulkopuoliset äänet eivät “vuoda” korvakäytävään. Yksilöllinen kuulonsuojaus mahdollistaa normaalin kommunikoinnnin muiden kanssa ja käyttäjän ei tarvitse kärsiä paineen tunteesta korvakäytävässä.

Mitä vahvempi suodatus sitä parempi?
Onko niin, että vahvin mahdollinen kuulonsuojaus on paras vaihtoehto? Ei pidä paikkaansa. Liian paljon vaimentava suojain on aivan yhtä huono vaihtoehto kuin liian vähän vaimentava. Liiallinen vaimennus aiheuttaa epämukavaa oloa, eristää käyttäjän muusta maailmasta ja aiheuttaa mahdollisesti vaaratilanteita. Liikaa vaimentavia kuulonsuojaimia on niin epämukava käyttää, että niiden käyttäminen usein laiminlyödään kokonaan. Kts. vaimennustaulukko yläpuolelta.
Minulla on lievä kuulovaurio. Pitäisikö minun käyttää kuulonsuojausta?
Kyllä. Estääksesi kuulon heikkenemistä entisestään, on tärkeää suojata kuulo meluisassa ympäristössä, vaikka melu ei heikentyneesti kuulevassa korvassa kuulostaisikaan epämukavalta.
Koska on käytettävä kuulonsuojaimia?

Yleensä alle 80 dB(A) melutasot alle 8 tunnin päivittäisen altistumisella ei ole haitallista kuulolle. Alle 80 dB(A) melutason tunnistaa ilman mittalaitteita siitä, että ei tarvitse korottaa taustamelun takia ääntänsä keskustellessaan toisen henkilön kanssa puolen metrin etäisyydeltä normaaliäänellä. Mikäli ääntä täytyy korottaa tai toisen puheesta on vaikea saada selvää on taustamelun taso todennäköisesti liian suuri. Turvallinen altistusaika melulle puolittuu jokaisen 3 dB(A) lisäyksen myötä. 83 dB(A) tasoiselle melulle on turvallista olla altistuneena neljä tuntia, 86dB(A) kaksi tuntia, 89dB(A) 1 tunti jne. Mikäli altistumisajat täyttyvät on käytettävä kuulonsuojausta kuulovaurioiden riskin poistamiseksi.