Usein kysytyt kysymykset

Tilaaminen

Miten hankin Elacin kuulosuojaimet?
Voit hankkia Elacin kuulonsuojaimia jälleenmyyjiltämme ympäri Suomen. Universaaleja tuotteita voi ostaa myös verkkokaupoista. Yksilölliset kuulonsuojaimet ja korvatulpat valmistetaan mallin mukaan. Suurin osa jälleenmyyjistämme tekee mallinottoja ja saat hankittua yksilölliset suojaimet heidän kauttaan. Kannattaa varmistaa asia suoraan jälleenmyyjältä. Katso jälleenmyyjämme täältä

Keskimääräinen toimitusaika on noin 10-20 arkipäivää mallinotosta. Varmista tarkempi toimitusaika jälleenmyyjältäsi.

Yksilölliset tuotteet vaativat mallin käyttäjän korvasta, joten niitä ei pysty hankkimaan verkkokaupasta, vaan tilaaminen vaatii aina käynnin mallinotossa.

Universaaleja kuulonsuojaimia ja korvatulppia, puhdistustarvikkeita ja vaihdettavia suodattimia voi hankkia jälleenmyyjiemme verkkokaupoista. Katso jälleenmyyjät täältä.

Jos edelliset suojaimesi on valmistettu malleista, jotka on otettu enintään 2 vuotta sitten, voimme valmistaa uudet suojaimet aiemmista malleista. Korva voi muuttua ajan kanssa ja uusi suojain, joka tehdään vanhasta mallista ei välttämättä enää istu hyvin viiden vuoden kuluttua, joka on suositeltu käyttöikä useimmille yksilöllisille tuotteille. Tällöin on riski, että altistuu liian kovalle melulle.

Jos sinulta on kadonnut yksi tai molemmat suojaimet ja ne voidaan vielä tehdä vanhoista malleista, voit tilata uudet suoraan jälleenmyyjältäsi tai laittamalla viestiä info@elacin.fi. Katso jälleenmyyjät täältä.

Elacin tuotteet

Yksilöllisten Elacin kuulonsuojainten (RC, ER, CH) suositeltu käyttöikä on viisi (5) vuotta. Käyttöikä ei riipu suojaimen valmistusmateriaalin laadusta vaan korvakäytävästä. Elämämme aikana korvakäytävämme ovat jatkuvan muutoksen alla, ihan niin kuin muutkin osat kehostamme. Muutos korvakäytävän muodossa alkaa ajan mittaan vaikuttamaan suojaimen istuvuuteen. Koska korvakäytävän muutoksen nopeus on henkilökohtainen asia, emme voi antaa tarkkaa käyttöikää suojaimillemme. Suosittelemme uusimaan suojaimet neljännen käyttövuoden aikana.

Kaikki Elacin kuulonsuojaimet ovat testattu, sertifioitu ja omaavat CE-merkinnän. Kaikki kuulosuojaimet ovat työsuojelulainsäädännön alaisia henkilökohtaisia suojaimia. Kuulosuojaimet on testattava ja sertifioitava, ja mikäli suojain läpäisee testit sille annetaan CE-tunnus. Oman turvallisuutesi kannalta on olennaista varmistaa, että käyttämässäsi kuulonsuojaimissa on CE-tunnus.

Elacin tarjoaa laajan valikoiman erityyppisiä ja vahvuisia suodattimia. Suodatinvalikoima riippuu valitusta kuulonsuojaimesta: RC, ER tai CH. Tuotesivuilta löytyy saatavilla olevat suodattimet ja niiden vaimennustasot. Kokeneet jälleenmyyjämme osaavat myös auttaa sopivan suodattimen valinnassa. 
Kaulanauha ja klipsi tulee mukaan Elacin RC kuulonsuojainten mukana vakiona (pois lukien RC no grip). Kaulanauhan saa myös lisävarusteena Elacin ER kuulonsuojaimiin tilauksen yhteydessä.
Kyllä, Elacin kuulonsuojaimiin on saatavana lisävarusteena metallikuula. Metallikuula on tarpeelllinen esimerkiksi elintarviketeollisuudessa. Metallikuula kuulonsuojaimessa varmistaa, että metallintunnistimet ja magneetit löytävät kuulonsuojaimen, mikäli se sattumalta joutuisi väärään paikkaan. Saatavilla on myös silikoninen metallinpaljastimella tunnistettava kaulanauha klipsillä.
Elacin RC ja ER kuulonsuojainten perusvärit ovat kirkas, sininen-kirkas ja vihreä-kirkas. Suojaimet on saatavilla myös sinisenä, punaisena, keltaisena ja mustana. Elacin RC acrylic kuulonsuojaimet ovat joko kirkkaat tai siniset.
 
Elacin Relax korvatulpat on saatavilla keltaisina tai kirkkaina.
 
Elacin Swim korvatulppien saatavilla olevat värit ovat kirkas, sininen, keltainen, punainen, vihreä, oranssi tai kahden värin sekoitus.

Elacin tuotteiden huolto

Elacin valmistaa silikoniset kuulonsuojaimet kestävästä lääketieteellisestä silikonimateriaalista. Normaalikäytössä materiaali kestää pitkään eikä repeä tai halkeile. Mikäli suojain on rikkoutunut normaalikäytössä se voidaan uusia takuuajan puitteissa. Ota yhteyttä jälleenmyyjääsi takuuasioissa tai jos haluat hankkia uudet suojaimet.

Elacinilta löytyy kuulonsuojaimia varten suunniteltuja puhdistustuotteita. Valikoimasta löytyy Elacin Hygienia Kit kuulonsuojainten puhdistukseen ja HygienePLUS kuulonsuojainten perusteelliseen puhdistamiseen. Lue tarkemmat tiedot puhdistustuotteista täältä.

Yksilöllisten suojainten mukana tulee puhdistustikku, jolla voit puhdistaa äänikanavan. Varo kuitenkin vahingoittamasta suodatinta puhdistaessasi äänikanavaa. Voit myös pyyhkiä suojainten pinnan kostutetulla mikrokuituliinalla. Älä kuitenkaan kastele suojaimia vedellä tai puhdistusaineella, koska suodattimet voivat vaurioitua kastuessaan. Suodattimen irrottaminen vaatii Elacin erikoistyökalun ja on syytä tehdä vain harjaantuneilla käsillä. Pois lukien Elacin ER, jonka suodattimen irrottaminen ei vaadi työkaluja.

Jos edelliset suojaimesi on valmistettu malleista, jotka on otettu alle 2 vuotta sitten, voimme valmistaa uudet suojaimet aiemmista malleista. Korva voi muuttua ajan kanssa ja uusi suojain, joka tehdään vanhasta mallista ei välttämättä enää istu hyvin viiden vuoden (useimpien tuotteiden suositeltu käyttöikä) kuluttua. Tällöin on riski, että altistuu liian kovalle melulle.

Jos sinulta on kadonnut yksi tai molemmat suojaimet ja ne voidaan vielä tehdä vanhoista malleista, voit tilata uudet suoraan jälleenmyyjältäsi tai laittamalla viestiä info@elacin.fi. Katso jälleenmyyjät täältä.

Jos sinulta on kadonnut suodatin, niin voit hankkia uuden suodattimen jälleenmyyjältäsi.

Elacin ER suodattimet on käyttäjän vaihdettavissa. Elacin RC suodattimet vaativat erityisen työkalun ja harjautuneisuutta, jotta suodatin tai suojain ei hajoa vaihdettaessa, joten sitä varten tulee käydä vaihtamassa suodatin jälleenmyyjällä.

Katso jälleenmyyjät täältä.

Elacin takuu

Elacin RC, ER, CH, Safesound, Relax
Yksilöllisillä kuulonsuojaimilla ja korvatulpilla on viiden (5) vuoden tuotetakuu.
Elacin Swim
Yksilöllisillä Swim-tulpilla on kahden (2) vuoden tuotetakuu.
Elacin BoomMic, Elacin SoloCom, Elacin Tube
Kommunikaatiosarjan elektronisilla tuotteilla on yhden (1) vuoden tuotetakuu.
Elacin Universaalit
Universaaleilla kuulonsuojaimilla ja korvatulpilla on yhden (1) kuukauden tuotetakuu.

Tuotetakuu kattaa materiaali- ja valmistusvirheet, materiaalin repeämisen, nauhan rikkoutumisen ja suodattimen rikkoutumisen.

Takuu ei kata katoamista tai varkautta, tarkkaa vaimennustasoa tai vaimennustason vaihtoa. Takuu raukeaa, jos tuotetta käyttää tai huoltaa käyttöohjeiden vastaisesti.

Yksilöllisillä Elacin kuulonsuojaimilla ja korvatulpilla on kolmen (3) kuukauden istuvuustakuu, jonka aikana suojaimet uusitaan. 

Takuuasioissa on kannattaa ensisijaisesti olla yhteydessä Elacin jälleenmyyjään, jolta olet hankkinut kuulonsuojaimet. Vaihtoehtoisesti voit olla yhteydessä info@elacin.fi.

Uusittaessa tuote takuuna, alkuperäinen tuote tulee palauttaa myyjälle tai lähettää kuva hajalle leikatusta tuotteesta, ennen kuin uusi tuote toimitetaan. Tarkemmat tiedot saat jälleenmyyjältäsi.

Yleistä kuulonsuojauksesta

Kaikki kuulonsuojaimet eivät ole yhtä tehokkaita. Monet myös kokevat kuulonsuojaimen käyttämisen epämukavaksi. Yksilöllisillä kuulonsuojaimilla on kaksi merkittävää etua muihin kuulonsuojaimiin nähden: Ensinnäkin ne tarjoavat parhaimman mahdollisen suojan kuulovammoja vastaan koska käytetty kuulonsuojain on suunniteltu erityisesti kyseistä käyttötarkoitusta varten. Tämän mahdollistaa laaja valikoima suodattimia, josta löytyy ratkaisu kaikkia olosuhteita varten. Toiseksi, kuulonsuojain on yksilöllisesti valmistettu juuri käyttäjän korvakäytävän muotoon, siksi se sopii täydellisesti. Käyttömukavuus on omaa luokkaansa ja ulkopuoliset äänet eivät “vuoda” korvakäytävään. Yksilöllinen kuulonsuojaus mahdollistaa normaalin kommunikoinnnin muiden kanssa ja käyttäjän ei tarvitse kärsiä paineen tunteesta korvakäytävässä.

Onko niin, että vahvin mahdollinen kuulonsuojaus on paras vaihtoehto? Ei pidä paikkaansa. Liian paljon vaimentava suojain on aivan yhtä huono vaihtoehto kuin liian vähän vaimentava. Liiallinen vaimennus aiheuttaa epämukavaa oloa, eristää käyttäjän muusta maailmasta ja aiheuttaa mahdollisesti vaaratilanteita. Liikaa vaimentavia kuulonsuojaimia on niin epämukava käyttää, että niiden käyttäminen usein laiminlyödään kokonaan. Kts. vaimennustaulukko yläpuolelta.
Kyllä. Estääksesi kuulon heikkenemistä entisestään, on tärkeää suojata kuulo meluisassa ympäristössä, vaikka melu ei heikentyneesti kuulevassa korvassa kuulostaisikaan epämukavalta.

Yleensä alle 80 dB(A) melutasot alle 8 tunnin päivittäisen altistumisella ei ole haitallista kuulolle. Alle 80 dB(A) melutason tunnistaa ilman mittalaitteita siitä, että ei tarvitse korottaa taustamelun takia ääntänsä keskustellessaan toisen henkilön kanssa puolen metrin etäisyydeltä normaaliäänellä. Mikäli ääntä täytyy korottaa tai toisen puheesta on vaikea saada selvää on taustamelun taso todennäköisesti liian suuri. Turvallinen altistusaika melulle puolittuu jokaisen 3 dB(A) lisäyksen myötä. 83 dB(A) tasoiselle melulle on turvallista olla altistuneena neljä tuntia, 86dB(A) kaksi tuntia, 89dB(A) 1 tunti jne. Mikäli altistumisajat täyttyvät on käytettävä kuulonsuojausta kuulovaurioiden riskin poistamiseksi.