Kuulonsuojaimet työpaikalle

Kuuloa kannattaa suojata haitalliselta melulta. Jatkuva kova melu voi vaurioittaa kuuloa, mutta se on myös rasittavaa kuunnella. Kuulonsuojainten tarjoaminen työntekijöille ylläpitää työkykyä ja joissain tapauksissa on myös pakollista.

Kuulonsuojaimet pidentävät turvallista alitusaikaa melulle, mutta hyöty saadaan vain, jos kuulonsuojaimia pidetään koko altistuksen ajan. Monissa töissä tämä tarkoittaa koko työpäivää eli melkein 8 tuntia päivässä. Kuulonsuojaimia ei tule ottaa pois meluisassa ympäristössä edes puhelun tai työkaverille juttelun ajaksi.

Tämän takia on erityisen tärkeää, että käyttäjä on motivoitunut käyttämään kuulonsuojaimiaan. Elacinin yksilöllisissä kuulonsuojaimissa käyttömukavuus on omaa luokkaansa. Koska suojaimet valmistetaan oman korvan mallin mukaan ne istuvat täydellisesti. Yksilölliset suojaimet eivät myöskään aiheuta voimakasta okluusiota eli ilmiötä, jossa oma ääni kuuluu voimakkaana, koska ilmaa jää hyvin vähän korvakäytävään. Suojaimet valmistetaan pehmeästä silikonista, joka on miellyttävä ja turvallinen käyttää.

Kuulonsuojainten tarkoituksena on palauttaa altistusaika turvalliselle tasolle eli 8 tuntia 80 desibeliä. Liian vähäinen vaimennus heikentää suojaimen tehokkuutta, mutta liian voimakas vaimennus taas johtaa akustiseen eristyneisyyteen. Tällöin ei kuule tärkeitäkään ääniä, kuten varoitusääniä. Sopiva vaimennustaso mahdollistaa hyvä puheenerotuksen ja akustisen mukavuuden. Elacin kuulonsuojaimiin on valittavana monia eri vaimennustasoisia suodattimia, jotta kaikkiin melutasoihin löytyy sopiva suodatin.

Elacin RC kuulonsuojaimilla CE-merkintä eli ne on testattu ja sertifioitu EU:n asettamien vaatimusten mukaisesti.

Elacinin valikoimasta löytyy sopivat yksilölliset kuulonsuojaimet monille eri aloille, kuten teollisuuteen, rakennustyömaille, korjaamoille, varastoille, opetukseen, terveydenhuoltoon, palvelualoille, lentäjille ja viranomaiskäyttöön.

Elacin RC kuulonsuojaimet

Elacin RC -kuulonsuojaimet on suunniteltu tilanteisiin, joissa on melua, mutta on myös tärkeää saada puheesta ja varoitusäänistä selvää. Tasainen vaimennus takaa hyvän puheen selkeyden ja akustisen mukavuuden.

Elacin RC kommunikaatiosarja

Elacin RC kommunikaatiosarja mahdollistaa puhelimen ja radiopuhelimen käytön kuulonsuojainten kanssa. Kommunikaatiosarjan tuotteet on yhdistettävissä RC-kuulonsuojaimiin.

Jos haluat hankkia kuulonsuojaimet työpaikallenne, voit pyytää tarjouksen laittamalla viestiä info@elacin.fi tai voit ottaa yhteyttä lähimpään jälleenmyyjääsi. Teemme myös mallinottokäyntejä suoraan työpaikalle, jos tilaatte isommalle ryhmälle.