Mallinotto

Yksilölliset kuulonsuojaimet valmistetaan oman korvan mallin mukaan. Tällöin ne istuvat täydellisesti ja ovat miellyttävät käyttää pitkiäkin aikoja. Onnistuneen tuotteen takana on tarkka malli korvasta, jonka mukaan suojaimet valmistetaan.

Mallinotossa valetaan malli korvasta, jonka mukaan suojaimet valmistetaan. Tämän takia puhutaan myös valetuista kuulonsuojaimista. Mallinottoon käytetään silikonipohjaista jähmettyvää mallinottoainetta.

Ohjeet mallinottoon tulijalle

Mallinottoa varten korvien tulee olla puhtaat korvavahasta ja ne eivät saa olla ärtyneet. Jos epäilet, että korvissasi on korvavahaa, käythän puhdistuttamassa korvasi terveysasemalla tai lääkärikeskuksessa. Ethän puhdista korviasi itse mekaanisesti (esim. pumpulipuikolla). Tarvittaessa apteekeista saa korvien puhdistussuihketta tai -öljyä. Puhdistuksen ja mallinoton väliin on hyvä jäädä 2-3 päivää, jotta korvat ehtivät rauhoittua.

Ethän saavu flunssaisena mallinottoon, koska silloin korvakäytävät voivat olla turvonneet. Myös jotkin korvalehden erikoislävistykset (mm. tragua, anti-tragus, anti-helix, daith, rook yms.) estävät mallinoton, ellei korua saa pois mallinoton ajaksi.

Kerrothan mallinottajalle, jos korvasi on operoitu tai muista mahdollisista asioista, jotka voivat vaikuttaa mallinottoon.

 

Mitä mallinotossa tapahtuu?

  • Mallinottaja tarkistaa ensin korvat otoskoopilla. Tämän jälkeen korviin asetetaan vanu- tai vaahtomuovitupot estämään mallinaineen pääsyn liian syvälle korvakäytävään. Tämän jälkeen korvat tarkistetaan uudelleen ja varmistetaan, että tupot ovat kohdillaan.
  • Malliaine pursotetaan korviin ja sen annetaan kovettua noin 5 minuutin ajan.
  • Mallinottaja irrottaa mallit ja vetää samalla hieman korvasta tyhjiön välttämiseksi.
  • Lopuksi korvat vielä tarkastetaan otoskoopilla.

Etsi lähin Elacin jälleenmyyjäsi

Yksilölliset kuulonsuojaimet

Yksilölliset korvatulpat